Blog
2024. 09. 24. 09:49:45
Magyarországon az ivóvizet kiemelten ellenőrzik, mivel élelmiszernek minősül: évente több mint 60 ezer ivóvízmintából összesen közel egymillió vizsgálatot végeznek. Ezek eredménye alapján a szolgáltatott ivóvíz minősége megfelel az európai átlagnak. Bár a legtöbb helyen biztonságos és jó az ivóvíz minősége, figyelembe kell venni azt is, hogy a konyhánkban vagy a fürdőszobánkban folyó és a föld alól érkező vízértékek jelentősen eltérhetnek egymástól, mert az elosztóhálózatban, különösen az épületek belső vízhálózatában előfordulhatnak olyan anyagok, amelyek a vízminőség romlását okozhatják. A hálózat anyagából, különösen, ha régi, a korrózió miatt oldódhatnak ki különböző anyagok. Ezek egy része esztétikailag kellemetlen: ha például vasas a vizünk, az a kádon, a ruhákon elszíneződést okozhat, esetleg vasas, fémes ízét is érezzük, de ez a vas és mangán nem jelent veszélyt az egészségünkre.
2024. 09. 24. 09:49:17
Mindannyian tudjuk, hogy a víz létfontosságú az élethez. De vajon mindegy, hogy milyen forrásból szerezzük be? A PET-palackos víz kényelmes megoldásnak tűnhet, de valójában számos negatív hatása van a környezetre és az egészségünkre. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, hogy miért érdemesebb a szűrt vizet választani a PET-palackok helyett.
2024. 09. 24. 09:48:51
A kemény víz és a lágy víz két különböző víztípus, amelyeknek számos előnye és hátránya van. Mielőtt eldöntené, melyiket preferálja, érdemes megértenie ezen víztípusok jellemzőit, valamint azt, hogyan befolyásolhatják mindennapi életét. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a kemény víz és a lágy víz közötti különbségeket, előnyöket és hátrányokat, valamint azt, hogyan kezelheti ezeket a vízfajtákat otthonában.